Mozaïek wandtegels

Prachtige wandtegels van mozaïek

Tegenwoordig is iedereen wel bekend met de kleurrijke en bovenal vrolijke motieven van mozaïek wandtegels. De afgelopen jaren zit deze stijl weer enorm in de lift en wint het alsmaar aan populariteit. In de tijd van de Grieken en de Romeinen werden de kleurrijke tegeltjes al gebruikt voor zowel wand- als vloerdecoratie. Vanuit de creativiteit ontstonden prachtige patronen en afbeeldingen. Waarom deze stijl zijn weg terug heeft gevonden?

 • Geef een persoonlijke ‘finishing touch’
 • Breng (oneindige) accenten aan op de wand
 • Onbeperkte keuze uit vormen én kleuren

Doorbreek de ban

Vaak is dit één van de belangrijkste redenen om voor mozaïek wandtegels te gaan; de ban doorbreken. Neem afscheid van de jarenlang gebruikte witte wandtegel in de badkamer of keuken. En breng meer positiviteit, energie én kleur in je woning! Mozaïek geeft je badkamer een compleet nieuwe look en een verfrissend karakter. Met de oneindige combinaties van kleuren en vormen ben je nooit klaar. Laat je creativiteit de vrije loop.

Ook zijn mozaïek wandtegels de praktische ‘finishing touch’ van je badkamer of toilet. Doorgaans worden de mozaïek tegeltjes namelijk op gaas bezorgd, waardoor het eenvoudig met tegellijm in de badkamer aangebracht kan worden. De Koning Tegelhandel heeft verschillende mozaïek tegels die hier geschikt voor zijn. Hieronder zijn de mogelijke opties op een rijtje gezet.

 • Glazen mozaïek
 • Gerecycled glazen mozaïek
 • Natuurstenen mozaïek
 • Keramische mozaïek

Hoe vind je de ideale mozaïek wandtegel?

Zodra je de zoektocht naar mozaïek wandtegels start moet je direct je wensen en eisen in kaart hebben gebracht. Ga na wat de intensiviteit van het gebruik is. En bepaal hoe onderhoudsvriendelijk de wandtegel moet zijn. Hieronder hebben wij enkele belangrijke punten voor je op een rijtje gezet. Vervolg je zoektocht!

 • Onderhoudsvriendelijkheid
 • Wél of geen vloerverwarming
 • Houdbaarheid van de tegel; hoge óf lage kwaliteit
 • Formaat van de tegels

Ruim assortiment mozaïek tegels

Als tegelhandel bieden wij een ruim assortiment aan van mozaïek wandtegels én ook vloertegels. Ongeacht de ruimte ben je dus altijd aan het juiste adres. Voorzie je badkamer van een nieuwe look óf pak (ein-de-lijk) de keuken eens aan voor een verfrissende uitstraling. Doorgaans dienen mozaïek tegels als wandtegels. Echter, een combinatie tussen vloer- en wandtegels kan ook voor een bijzonder effect zorgen.

Ons uitgebreid assortiment heeft een grote variatie van unieke designs en stijlen. Dat komt onder anderen doordat wij de exclusieve rechten bezitten van enkele Italiaanse tegelmerken in onze regio. Hierdoor ben je dus verzekerd van een unieke tegel in de omgeving. En zorg jij ervoor dat je hogen ogen gooit met je nieuwe mozaïek wandtegels.

Kom langs in de showroom

Dit is dé plek om advies op maat in te winnen. Want wij zijn ervan overtuigd dat je tegels moet zien, ervaren én beleven voordat je een goede keuze maakt. Het liefst doe je dit natuurlijk vanuit je eigen stulpje om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Dit snappen wij als geen ander. En daarom geven wij je graag een monster van potentiële mozaïek wandtegels mee.

Twijfel je nog over mozaïek wandtegels? Geen probleem. Wij inspireren je online al graag verder. Bezoek onderstaande pagina’s of maak een afspraak om in onze showroom langs te komen. Tot snel.