Zelliges

Zelliges Tegels: De Authentieke Marokkaanse Schoonheid bij De Koning Tegelhandel

Zelliges tegels, vaak ook bekend als Marokkaanse tegels of marokkaanse tegeltjes, zijn een ware kunstvorm. Deze handgemaakte tegels weerspiegelen de rijke cultuur en traditie van Marokko en brengen een exotische flair in elke ruimte. Of je nu op zoek bent naar de klassieke marmerlook tegels of de unieke zellig tegels, bij De Koning Tegelhandel vind je een assortiment dat zowel authentiek als divers is.

Wat is een Zellige tegel?

Een zellige tegel is een handgemaakte, Marokkaanse kleitegel die bekend staat om zijn glanzende glazuur en onregelmatige oppervlak. Door het handgemaakte proces heeft elke tegel unieke kleurvariaties en imperfecties, wat bijdraagt aan hun charme en karakter. Ze worden vaak gebruikt voor backsplashes, vloeren en wanden en voegen een vleugje ambacht en traditie toe aan moderne ruimtes.

Hoe plaats je Zelliges?

Zelliges tegels plaatsen vereist een zorgvuldige voorbereiding en aandacht voor detail. Begin met een schone, vlakke ondergrond. Breng een geschikte tegellijm aan en plaats de tegels dicht bij elkaar, rekening houdend met de natuurlijke variaties van elke tegel. Het is aan te raden om een minimale voeg te gebruiken om de authentieke look te behouden.

Hoe lelijke tegels wegwerken?

Als je oude of beschadigde tegels hebt die je wilt verbergen, zijn zelliges een uitstekende keuze. Je kunt ze direct over de bestaande tegels plaatsen, mits de ondergrond stabiel is. Een andere optie is om de oude tegels te verwijderen en de zelliges op een nieuw, voorbereid oppervlak te plaatsen.

Welke tegellijm voor Zelliges?

Voor het plaatsen van zelliges is een flexibele, witte tegellijm aan te raden. Deze lijm is speciaal ontworpen voor natuurlijke en handgemaakte tegels en zorgt voor een sterke hechting. Vermijd het gebruik van grijze lijm, omdat deze door de tegels kan doorschijnen en hun uiterlijk kan beïnvloeden.

Brabants, betrouwbaar en betaalbaar

Bij De Koning Tegelhandel in Erp, Noord-Brabant, combineren we onze Brabantse gezelligheid met een passie voor tegels. Of je nu op zoek bent naar marokkanse tegels, marrokaanse tegels of de unieke zellig tegels, je vindt het bij ons. Kom langs en laat je inspireren!

Waarom De Koning Tegelhandel?

    Wij zijn een tegelhandel met een unieke selectie van betaalbare tegels. Uiteenlopende designs en stijlen zorgen ervoor dat voor iedereen wat wils is. Ook zorgen wij ervoor dat je tegels uitzoekt die goed zijn voor nú, straks en later. En daarom spreken wij uit ervaring als we zeggen dat de tegels gewoon tegen een stootje moeten kunnen. Kom langs in de showroom voor persoonlijk advies op maat.

    I.v.m. de bouwvakvakantie zijn wij gesloten vanaf 19 juli 14u tot en met maandag 12 augustus. Vanaf 13 augustus staan we weer graag voor u klaar.