Keramisch parket

Keramisch parket wordt steeds populairder bij jong en oud. Er zitten dan ook veel voordelen aan keramisch parket en het is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Bij ons in de tegelhandel bieden wij dan ook verschillende parketproducten aan. Heel speciaal is bijvoorbeeld dat wij exclusieve rechten hebben voor een aantal zeer fraaie Italiaanse merken. Zo bieden wij keramisch parket aan van de merken Castelvetro, Supergres & Cisa. Door zoveel keus is het niet altijd eenvoudig om de juiste parket vloer te kiezen. Als tegelhandel adviseren wij je graag en helpen we je graag bij het zoeken van de juiste combinatie voor jouw parketvloer.

Wat is keramisch parket?

Maar wat is keramisch parket nu eigenlijk? Deze vraag krijgen wij als tegelhandel erg vaak. Keramisch parket zijn vloertegels die bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout of natuursteen. Keramisch parket is te herkennen aan de houtstructuur met nerven en noesten. Om het verschil te zien tussen echt hout en keramisch parket moet je (vaak) bukken en goed kijken. Naast de houtkleuren is het bij keramisch parket mogelijk om kleuren te realiseren die met echt hout niet zomaar gemaakt kunnen worden.

Waarom keramisch parket?

Waarom keramisch parket kiezen boven een echte houtvloer? Naast dat je nauwelijks het verschil ziet tussen keramisch parket en een echte houtvloer heeft keramisch parket nog andere voordelen. Het belangrijkste voordeel van parket is dat het niet ‘werkt’, hierdoor krimpt het niet en zet het niet uit als het warmer of kouder wordt. Daarnaast is een parketvloer perfect in combinatie met een elektrische of conventionele vloerverwarming. De tegels geleiden de warmte goed waardoor de warmte ook vrijwel direct voelbaar is. In tegenstelling tot hout vergt keramisch parket weinig tot geen onderhoud. De tegels zijn en blijven mooi, daarnaast zijn ze slijt- en krasvast. En is je keramisch parket vies geworden? Dan kan je deze gemakkelijk schoonmaken met een stofdoek of dweil. Hierdoor is het geen probleem om een parket vloer te leggen in iedere ruimte van het huis, zelfs in de keuken blijft hij schoon. Tenslotte is het voordeel van keramisch parket dat het beschikbaar is in diverse afmetingen. Hierdoor kan de houtlook tegel gemakkelijk variëren in sfeer.

Keramisch parket bij De Koning Tegelhandel

Er zijn dus genoeg redenen om voor keramische tegels te kiezen. Wij bieden meerdere keramische tegels aan, met ieder een eigen look. Kom gerust langs in onze showroom. Bij onze tegelhandel adviseren we je graag en vrijblijvend. Hierdoor kies je de juiste tegel en combinatie van tegels.