Keramische parketvloer

Kwaliteit keramische parketvloer

Een keramische parketvloer kan tegenwoordig wel gezien worden als dé trend op het gebied van tegels. Traditioneel óf visgraat. Beide varianten winnen alsmaar aan populariteit. En de meeste nieuwbouwhuizen worden dan ook van een mooi houtlook vloertje voorzien. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een unieke keramisch parketvloer die niemand anders in de regio heeft. Zo hebben wij de exclusieve rechten van Italiaanse én Spaanse fabrieken. Betaalbaar én natuurlijk van de (aller)hoogste kwaliteit. En daarom ben je bij ons dus aan het juiste adres om de houtlook tegels uit te zoeken. Laat je inspireren.

Waarom keramische parket?

Zoals gezegd verschilt de kwaliteit van een keramische parketvloer enorm. Omdat het de afgelopen jaren in de spreekwoordelijke lift zit zijn er ook steeds meer fabrieken houtlook tegels gaan maken. Fijn dat deze tegels nu dus voor iedereen betaalbaar zijn. Maar, over het algemeen valt de kwaliteit ook erg samen met de prijs. En dat is dus ook de reden waarom wij voor een balans tussen betaalbaarheid én prijs gingen. Níet de duurste keramische parketvloer die bijna net zo duur is als écht hout. Maar ondertussen wel een goede kwaliteit waardoor de vloer mooi blijft voor nú, straks én later.

Voordelen keramisch parket

Vroeger werd in bijna ieder huis wel een houten vloer aangetroffen. De afgelopen jaren zijn er hoogstwaarschijnlijk meer keramische parketvloeren gelegd. Deze verandering zit het in het feit dat er enkele praktische voordelen zijn van een keramische parketvloer.

Allereerst is de uitstraling nauwelijks meer van écht te onderscheiden. Zodra mensen bij ons in de showroom komen moeten zij met hun neus boven het keramisch parket hangen om vast te stellen of het écht of nep is. Ook de houtlook tegels zijn namelijk voorzien van nerven én noesten. Dit benadrukt de houtstructuur. En daardoor krijgen ook de houtlook tegels een karakteristieke uitstraling.

Een andere verklaring voor de toenemende populariteit is het feit dat de vloerverwarming ook steeds populairder wordt. En over het algemeen staat hout er niet om bekend warmte goed te geleiden. Zéker niet in vergelijking met keramisch parket. Keramiek geleidt de warmte namelijk perfect waardoor jij nooit meer thuis met koude voeten hoeft rond te sloffen.

Onderhoud keramiek

In tegenstelling tot hout kent een keramische parketvloer nauwelijks tot géén onderhoud. Hierdoor blijven de tegels mooi én krijg het niet te maken met krassen of slijtage. Dit is voor veel mensen dan ook een reden om voor een keramische parketvloer te gaan in plaats van een échte houten vloer.

Verder is een keramische parketvloer ook perfect voor in iedere ruimte. Vroeger was dit met name gebruikelijk in de woonkamer. Maar nog niet in de keuken. Zo is dit met name een ruimte waar veel geleefd wordt. En dus ook waar de vloer het meeste te voortduren krijgt. Tóch is het met een houtlook vloer mogelijk om dit ook in de keuken te leggen.

Onze showroom

    Kom langs én beoordeel zelf of de keramische parketvloer van écht hout te onderscheiden is. Zodra je langskomt voorzien wij je graag van een persoonlijk stukje advies. Geheel op maat én meedenkend met het project waar jij mee bezig bent. Hierdoor zorgen wij ervoor dat je níet alleen met een een hele mooie tegel naar huis gaat. Maar, ook met een glimlach van oor tot oor. Hier zorgen wij immers wel voor. Om je nú alvast verder te inspireren hebben wij onderstaande pagina’s met diverse andere stijlen alvast klaargezet.