Keramisch parketvloer

Vloer van keramisch parket

Een keramisch parketvloer heeft de warme én klassieke uitstraling van hout. Daardoor zien wij in onze tegelhandel ook dat een houtlook de afgelopen jaren in de lift zit. Gave en innoverende producten zorgen ervoor dat de vraag blijft groeien. En waar de vraag stijgt krijgen wij ook steeds meer aanbod. Unieke selectie tegels met één overeenkomst; niet van écht hout te onderscheiden. Kom langs in onze showroom en ervaar dat je er écht met je neus bovenop moet staan om het verschil te kunnen zien.

Waarom een keramisch parketvloer?

1. Ga voor niets minder dan ‘wow’

Eens in de zoveel tijd heeft iedereen dat wel eens. Een zogenaamd ‘wow-effect’. En dat kan dus ook het geval zijn met een keramisch parketvloer. Zodra de kleuren, de structuur én de nerf levensecht zijn en sprekend lijken op hout is dit vaak het geval. Het keramisch parket van tegenwoordig voldoet aan al deze triggers om het wow-effect te ontlokken.

2. Onderhoudsvriendelijk

Natuurlijk is iedere tegel onderhoudsvriendelijk. Maar voor een keramisch parketvloer is dit toch nét even iets specialer. Zo heeft écht hout namelijk wel veel onderhoud nodig om in goede conditie te blijven. Jaarlijks in de olie is dan ook gebruikelijk om een houten vloer in topconditie te houden. Bij keramiek is nauwelijks onderhoud nodig en tóch geeft het de vloer een (nagenoeg) identieke uitstraling barstensvol warmte.

3. Combineer met vloerverwarming

Te beginnen met een klein feitje; een keramisch parketvloer geleidt warmte beter dan een houten vloer. Waar hout de warmte in eerste instantie tegenhoudt, absorbeert keramiek dezelfde warmte juist van onderen. Hierdoor geeft een keramische tegel de warmte aan iedereen op de vloer door en zijn koude voeten verleden tijd! Zéker in de nieuwbouw (met steeds hogere energienormen) dient dit niet onderschat te worden. Vaak zijn hier moderne manieren nodig om het huis zonder gas te verwarmen.

4. Toegankelijk

Een paar jaar terug was een keramisch parketvloer ietwat exclusief en was het ook prijstechnisch hoger dan nu. Het prijsniveau is de afgelopen jaren namelijk gedaald. Nog steeds zijn er exclusievere tegels voor een hogere prijs, maar gelukkig vind je tegenwoordig ook genoeg goedkope keramische tegels. Zo kiezen wij zelf  voor een combinatie tussen unieke én betaalbare tegels van goede kwaliteit. Ga jij hier ook voor?

5. Keuken en badkamer

Lees je dit goed? Jazeker! Waar een échte houten vloer natuurlijk niet praktisch is in een vochtige ruimte waar veel geknoeid wordt, is dit met een keramisch parketvloer geen enkel probleem. In tegendeel zelfs. Het is heel gaaf om houtlook tegels in de keuken of badkamer aan te brengen. Als je iets geknoeid heb kan je dit eenvoudig wegvegen met een hand- of theedoek.

Keramisch parketvloer
Keramisch parketvloer tafel

Bezoek de showroom

Kom van woensdag tot en met zaterdag langs in onze showroom. Wil jij op een andere tijd langskomen? Neem dan contact op en dan plannen wij in overleg een ander moment. In onze showroom laten wij graag het verschil zien tussen keramisch parket van verschillende soorten kwaliteit. Ook kan je hier zelf aanschouwen dat dit bijna niet van écht hout te onderscheiden is. Laat je via onderstaande pagina’s alvast verder inspireren!