Extra diensten

Inmeten

Het inmeten van tegels is een lastig karweitje, zeker als je dat nog nooit hebt gedaan. In de regel doet je tegelzetter dat voor je, maar vaak wil je al eerder inmeten. Bijvoorbeeld omdat je wilt weten hoeveel tegels je moet bestellen. Geen nood. Haal je je tegels van De Koning, dan helpen wij je graag.

Inmeten: hoe pakken we dat aan?

De snelste en meest betrouwbare manier van inmeten is als je ons een bouwtekening kunt overleggen. Dat mag ook een (digitale) kopie van een bouwtekening zijn. Wij lezen de tekening vervolgens in een tekenprogramma in en markeren er de tegels.

Heb je geen bouwtekening om je tegels in te meten?

Geen probleem, hoor. Dan komen we met alle plezier even bij je langs. Wij meten dan de ruimtes op waar je tegels gaat zetten. Op basis van de meetgegevens maken we een provisorische bouwtekening. Dat wil zeggen: een gestileerde tekening van waar de tegels moeten komen te zitten.

Hoe belangrijk is het om goed in te meten?

Je wilt niet dat je tegelzetter straks te weinig tegels heeft. Dan moeten er tegels bij worden besteld. En de kans is nu eenmaal reëel dat die tegels uit een andere productie komen en misschien net een slagje anders zijn.
Te veel tegels bestellen, is ook weer niet nodig. Dat is jammer van het geld. Waarbij wel geldt dat iedere tegelzetter snijverlies heeft.

Wat kost het laten inmeten van tegels?

Bij het inmeten houden wij rekening met alle aspecten zoals hierboven genoemd. Op basis van de aantallen vierkante meters, het aantal hoeken en het aantal objecten in de ruimte (zoals een toilet) berekenen wij vervolgens het totaal aantal tegels dat je nodig hebt. Bestel je je tegels bij Tegelhandel De Koning, dan verzorgen wij het inmeten gratis voor je. Let wel, we meten enkel gratis in binnen een straal van 20 kilometer rondom Erp.

Zelf inmeten?

De ViSoft Smart is dé applicatie voor tablet én smartphone. Hiermee meet je de juiste afmetingen gemakkelijk in op je eigen telefoon. Zowel in 2D als 3D kan je vervolgens een verdere indruk krijgen. Klaar? Verzend de opmetingen dan naar ons en kunnen wij dit in overleg verder uitwerken in ViSoft Premium.

Plaatsen

Plaatsen wij zelf ook tegels? Dat is een vraag die veel klanten in onze tegelshowroom ons stellen. Wij doen het niet zelf maar hebben wel een vakman die het werkt voor ons maakt.

Ben je op zoek naar een tegelzetter?

Een flink aantal tegelzetters bestelt zijn materiaal bij ons. En er zijn ook tegelzetters die met hun klanten mee komen naar onze showroom om tegels uit te zoeken. Wij kennen het wereldje. Dus ben je op zoek naar een goede tegelzetter? Laat het ons weten als je tegels aan het uitzoeken bent, dan brengen we je met alle plezier in contact.

I.v.m. de bouwvakvakantie zijn wij gesloten vanaf 19 juli 14u tot en met maandag 12 augustus. Vanaf 13 augustus staan we weer graag voor u klaar.