Zit jij deze zomer op je terras met keramische terrastegels?

De lente dient zich aan. Dat merken we aan de bezoekers van onze tegelshowroom: we krijgen steeds meer mensen uit de regio die naar onze collectie keramische terrastegels komen kijken. En leuk om te horen dan: die zijn bijna allemaal gecharmeerd van het bijzondere Italiaanse design.

Hoe populair zijn keramische terrastegels?

Heel eerlijk: bij veel tegelzetters zijn ze waarschijnlijk iets minder geliefd dan bij jou … Dat komt omdat de tuintegels relatief groot zijn, tot aan afmetingen van 80×80 centimeter. Dat maakt ze wat minder handelbaar. Je sjouwt niet even met een stapeltje terrastegels in de hand naar de tuin. En de spanwijdte van de tegelzetter moet nu ook iets groter zijn ?

Even een weetje tussendoor:

het zijn meestal inderdaad tegelzetters die de terrastegels leggen. Dat komt omdat de tuintegels in de specie worden gelegd in plaats van in het zand. Al zijn er ook terrastegels met een betonnen onderkant. Die kunnen wel weer in het zand worden gelegd, maar die zijn uiteraard ook een stuk dikker.

Toch zie je steeds meer tuinen met terrastegels

Dat heeft verschillende redenen. De belangrijkste: het zijn ongelofelijk gave tegels! Grote, grove tegels die strak tegen elkaar aan liggen, met slechts een dunne voeg daar tussenin. En dan op je terras. Kun je het je voorstellen? Dat ziet er echt strak uit. Dat geeft je tuin een soort van zonnige klasse. Het trekt je tuin wat sterker naar het moderne toe.

Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden dat steeds meer mensen voor hun terras voor keramische terrastegels in plaats van voor stenen.

Maar er zijn ook andere redenen, zoals deze:

  • Keramische terrastegels zijn enorm slijtvast: ze zijn krasbestendig.
  • Keramische terrastegels zijn kleurvast: zoals je de tegels nu bij ons in de showroom ziet liggen, zo zien ze er bij jou in de tuin straks ook uit; en dat nog heel veel jaren.
  • Keramische terrastegels vergen nauwelijks onderhoud: waar stenen groen worden of mosvorming vertonen, blijven keramische tegels eigenwijs zichzelf.

Op onze site vind je nog meer voordelen van keramische terrastegels.

Kom kijken: wij hebben de collectie keramische terrastegels uitgebreid

Met het voorjaar in het verschiet, hebben we onze collectie tuintegels van keramiek uitgebreid. We hadden al meerdere varianten, nu heb je keus te over. Zowel in formaat, structuur als uitstraling.

Wat onze collectie typeert? Dat is eigenlijk hetzelfde als wat de rest van de collectie kenmerkt: het Italiaanse design. Het strakke in combinatie met klassieke elementen.