Waarom De Koning Tegelhandel nog vaker open is!

De afgelopen weken is het aftellen geweest naar april. Naar de dag dat ik me volledig op mijn tegelhandel kan gaan richten. Het is vandaag 21 maart dat ik dit bericht plaats. Nog 14 nachtjes slapen dus 😉

Tijd om alvast eens uit te leggen waarom ik vanaf 4 april vaker in de tegelshowroom te vinden ben.

I present you: the story of De Koning Tegelhandel.

Starring: Twan de Koning.

Als klein Twanneke groeide ik op met tegels, met een vader die tegelzetter was. Dat vond ik serieus een supermooi product. Met zo veel variatie. Zo veel stijlen. Zo veel keuze in kwaliteiten.

(Dat kon ik toen nog niet zo mooi verwoorden als nu, hoor, maar dat is met terugwerkende kracht wel zoals ik het zag …)

 

Van de tegelhandel naar een eigen showroom

Eenmaal volwassen – en ja, dat ben ik!!! – was er dan ook maar één plek waar ik wilde gaan werken: bij een tegelhandel. En aldus geschiedde. Mooie tijd gehad. Heel veel geleerd. Heel veel contacten opgedaan.

Maar ergens … had ik kennelijk nog meer van ‘ons pap’ overgenomen dan die passie voor tegels: de hang naar vrijheid. Steeds vaker begon het te kriebelen: kan ik mijn eigen tegelhandel starten? En zo ja, waar en hoe?

Twee jaar geleden hakte ik de knoop door en iets later had ik mijn eigen showroom in Erp. Met echt een gave collectie tegels, vond ik zelf. Heel divers qua stijlen. Met veel Italiaans design, wat niet alleen enorm in trek is, maar waar ik ook zelf groot fan van ben.

 

Van 2 dagen open naar 4 dagen open

Ik gaf mezelf een jaar, had ik me voorgenomen. Een jaar om te kijken of de showroom een succes ging worden. Ik investeerde in de website, in reclame in de media, hield open dagen, enz. De showroom twee dagen per week open. De andere dagen werkte ik bij BJC Tools.

En dat laatste ging steeds meer knellen.

Niet dat ik het niet meer naar mijn zin had bij BJC Tools. Maar … mijn hart lag nu eenmaal bij de tegels. En ik merkte dat ik in de showroom zelf steeds meer aanloop kreeg. Dat ik steeds meer belletjes kreeg van mensen die op afspraak wilden komen kijken, omdat ze benieuwd waren naar mijn collectie tegels.

Het werd drukker. Steeds drukker.

Durfde ik de sprong te wagen om me fulltime op de tegels te richten? Ja. Allicht. Wie niet waagt, die niet wint. En het was het afgelopen jaar top gegaan, toch? Doorpakken dan ook.

 

Vanaf april: fulltime tegelhandel!

Vanaf 4 april is De Koning Tegelhandel van woensdag tot en met zaterdag open. De andere dagen en ’s avonds op afspraak. En als je het helemaal tot hier volgehouden hebt met lezen, dan hoef ik je niet te vertellen hoe gaaf ik dat vind!!!!!

Zie ik je binnenkort in de showroom?