Passen grootformaat tegels wel in mijn Veghelse woning?

Er wordt volop gebouwd in de regio. Leuk om te merken bijvoorbeeld dat we steeds meer aanloop krijgen uit Veghel, waar – met uitzicht op Erp – Veghels Buiten volop in ontwikkeling is. Die huizenbouw in Veghels Buiten zette me er ook weer toe om weer eens een blog over tegels te schrijven. Deze keer over grootformaat tegels. Daar krijgen we als tegelhandel namelijk best wat vragen over.

Wat zijn grootformaat tegels?

Het standaard formaat van tegels is nog steeds 80×80 centimeter. Dat formaat wordt nog steeds het meest verkocht; met name voor badkamertegels geldt dat. Voor woonkamertegels en keukentegels is de trend al jaren: hoe groter de tegels, hoe liever. Formaten van 120×120 centimeter zijn al lang niet meer voorbehouden aan enkele exclusieve merken. Tegenwoordig heeft elk merk wel een lijn grootformaat tegels, ook in houtlook of betonlook.

 

Wat is het voordeel van grootformaat tegels?

De tegelzetter ziet eerlijk gezegd niet direct de voordelen van het grote formaat ?. Je kunt je voorstellen dat grootformaat tegels niet prettig leggen zijn. De tegels zijn stukken lastiger te hanteren dan kleinere formaten tegels. Het voordeel zit hem vooral in de uitstraling: hoe groter de tegels, hoe minder voegen je hebt. En hoe uniformer de vloer is. Het ziet er over het algemeen wat strakker uit.

 

Passen grootformaat tegels in mijn woning op Veghels Buiten?

Insteek van Veghels Buiten, dat uiteindelijk uit zo’n 1.600 woningen komt te bestaan, is om de wijk een heel landelijke uitstraling te geven. Dat zit hem met name in de aanblik van de woningen. Mooi voorbeeld zijn de geschakelde woningen die je vanaf de Veghelsedijk goed ziet staan in boerderijstijl. Die landelijke stijl wil niet zeggen dat je in je interieur niet voor strak of industrieel kunt gaan. Integendeel: veel mensen kiezen voor dat contrast. Vandaar ook de toenemende interesse in grootformaat tegels.

 

Passen grootformaat tegels in welke woning?

Nee, dat niet. Tenminste, ik vind van niet. Dat heeft met de afmetingen van je woonkamer of keuken te maken. Het kan zijn dat je met je tegels dan net beroerd uitkomt. Dat je twee of drie tegels naast elkaar kunt leggen bijvoorbeeld en nog een klein stukje vloer overhoudt. Tja, wat doe je dan …? Dan kan het juist weer mooier zijn om alsnog met een kleiner formaat tegels te werken, bijvoorbeeld 100×100.

Wil je een goed advies over een grootformaat tegel?

Kom eens langs in onze showroom. Dan nemen we alle tijd voor je. Aan de hand van tekening kijken we welk formaat toepasbaar is voor elke situatie opzicht. We denken graag, geheel vrijblijvend, met u mee. Kom dan gerust is langs in onze ruime showroom in Erp.

Ben je op zoek naar grootformaat tegels?

Loop dan eens binnen in onze showroom in Erp. Zoals gezegd: vanuit Veghels Buiten kijk je uit op Erp. We zitten als tegelhandel Veghel praktisch om de hoek: een grote showroom met een uitgebreide collectie tegels; ook in grootformaat.