Wat is toch de charme van getrommelde tegels?

Getrommelde tegels zijn razend populair, merken we in onze tegelshowroom. Zeker bij mensen die kiezen voor een landelijke uitstraling van hun keuken, woonkamer of badkamer. Maar wat zijn getrommelde tegels eigenlijk? En nee, dat zijn geen tegels waar muziek in zit. Tenminste, niet letterlijk 😉

Wat zijn getrommelde tegels?
Een ‘normale’ tegel heeft strakke randen. Iedere tegel is identiek. En dan hebben we het niet over de print, die natuurlijk per tegel kan variëren, maar over de afwerking aan de randen. Getrommelde tegels hebben afgeronde, ‘gerafelde’ randen. Dat maakt iedere tegel anders; ook aan de randen.

Waarom zou je tegels trommelen?
Het trommelen geeft de tegels een doorleefde uitstraling. De tegels zijn splinternieuw, maar het lijkt alsof ze al eens zijn gebruikt. Daarom zijn met name mensen die kiezen voor een landelijke uitstraling zo gecharmeerd van getrommelde tegels.

Hoe maken ze getrommelde tegels?
Het trommelen van tegels is een proces dat in de fabriek plaatsvindt. Getrommelde tegels komen in eerste instantie hetzelfde uit de productielijn als niet-getrommelde tegels. Daarna krijgen ze een behandeling in een ‘wastrommel’. Zonder wasmiddel, maar met schuurmiddel. Tijdens die behandeling tuimelen de tegels over elkaar heen en krijgen ze de lichte beschadiging die ze hun authentieke uitstraling geven.

 

Wie kiezen er voor getrommelde tegels?

Tot voor relatief kort waren het vooral mensen met een woonboerderij die kozen voor een getrommelde tegel. Je bent zelf misschien wel eens in zo’n boerderij geweest. Ziet er prachtig uit. Tegenwoordig zie je dat ook steeds meer ‘burgerwoningen’ een relatief grote keuken hebben. Een keuken om in te leven. Wat past daar beter in dan een doorleefde oftewel getrommelde tegel?

Is er een grote keuze in getrommelde tegels?
Ja. Die keuze is niet zo groot natuurlijk als bij niet-getrommelde tegels, maar bij Tegelhandel De Koning vind je wel degelijk verschillende varianten; in verschillende afmetingen ook. En nagenoeg allemaal uniek Italiaans design. Dus ben je op zoek naar een tegel met een landelijke uitstraling. Bezoek dan in ieder geval eens onze showroom in Erp.