5 Redenen om voor keramisch parket te kiezen in plaats van voor een houten vloer

Keramisch parket zijn tegels met houtlook en -feel. Sinds een aantal jaar razend populair. En dat zie je terug in de collectie: veel leveranciers zijn op de groeiende vraag naar keramisch parket ingesprongen en zijn met hele gave, innovatieve producten gekomen. Met tegels die niet alleen op hout lijken, maar ook als hout voelen.

Waarom keramisch parket zo populair is

Ook in onze showroom in Erp schuine streep Meierijstad vind je een ruime collectie keramisch parket. Tijd dus voor een blog over deze tegel. Want waarom zie je in steeds meer woningen, van modern tot klassiek, keramisch parket liggen? Vijf redenen:

1. Keramisch parket heeft een WOW-factor
Heb je dat wel eens: dat je bij mensen over de vloer komt en denkt: wow, wat een gave houten vloer. Die kleur. Die nerf. Die structuur. Erg tof. Maar let op, voordat je de mensen gaat complimenteren met hun houten vloer: zo vanzelfsprekend is het niet meer dat het ook écht houten parket is. Het kan zomaar ook keramisch parket zijn. Serieus: de keramieken tegels van nu zijn niet meer van hout te onderscheiden.

2. Keramisch parket is onderhoudsvriendelijk

Dit geldt natuurlijk voor iedere tegel. Maar ik wil in deze blog alleen inzoomen op het verschil tussen keramisch parket en houten vloeren. En je weet: houten vloeren vergen wat onderhoud. Ze moeten bijvoorbeeld af en toe in de olie worden gezet. Dat was nooit heel erg. Je kreeg er namelijk een prachtige vloer voor terug. Maar ja, als je met een keramieken vloer een vrijwel identieke vloer hebt … die amper onderhoud nodig heeft … en er altijd op zijn best uitziet … dan wordt de verleiding wel heel groot om voor keramisch parket te kiezen. Toch?

3. Een keramieken vloer gaat perfect samen met vloerverwarming

Feit: keramiek geleidt de warmte veel en veel beter dan hout. Hout houdt de warmte in eerste instantie zelfs tegen. Keramiek absorbeert de warmte van onderen direct en geeft deze door aan alles en iedereen die zich op de vloer bevindt.Onderschat dit voordeel niet. Het is een belangrijke reden dat mensen voor keramisch parket in plaats van hout kiezen. Zeker in nieuwbouw: daar gelden hogere energienormen en wordt steeds vaker voor moderne manieren van verwarmen gekozen; zonder gas. Met keramisch parket heb je de authentieke uitstraling van hout, maar de duurzame gemakken van tegels.

4. Keramisch parket is steeds toegankelijker geworden

Een paar jaar terug was keramisch parket prijstechnisch een redelijk exclusieve vloer. Met alle ontwikkelingen van de laatste jaren, is het gemiddelde prijsniveau wel wat gedaald. Natuurlijk heb je nog steeds de heel exclusieve tegels, maar er is ook steeds meer toegankelijk parket.Uiteraard zie je wel verschillen tussen de verschillende prijsklassen. En heel eerlijk: de allergoedkoopste varianten hebben wij niet in de collectie opgenomen. Mensen kiezen voor keramisch parket omdat ze de look & feel van hout willen hebben en het gemak van tegels. Bij goedkopere tegels heb je het echt over imitatieparket: het wil wel hout zijn, maar is het gewoon niet. Het is een beetje wannabe-laminaat.

5. Hoe gaaf:keramisch parket in de keuken en badkamer!

Een houten vloer zul je niet zo snel tegenkomen in ruimtes waar het vochtig is en waar geknoeid wordt. Vocht en hout is geen fijne combinatie. En een houten vloer schoonmaken geef ik je ook te doen. Terwijl het heel gaaf kan zijn: een houten vloer in de keuken of badkamer. Nou, keramisch parket biedt uitkomst. Even de handdoek of een dweil eroverheen en niemand die ziet dat jij hebt gedrupt of geknoeid.

Heb je na het lezen van dit blog ‘trek’ gekregen in keramisch parket?

Loop op vrijdag of zaterdag een keer binnen in onze tegelshowroom in Erp of bel voor een afspraak op een andere dag of avond. Dan laat ik je zien wat de verschillen zijn tussen het ene en andere parket. Dan zie je dat parket met houtlook er in verschillende afmetingen is en in heel veel verschillende prints. Dan voel je dat de keramische tegel nauwelijks tot niet van echt hout is te onderscheiden.